Loading color scheme
Az Újpesti Önkormányzati Bölcsődék Előkészítő Konyhája, mint központi előkészítő konyha működik. Alaptevékenysége, az étkeztetéshez szükséges megfelelő alapanyagok beszerzése, melyet előkészítés után az Intézményhez tartozó kilenc bölcsődei egységbe szállít, két hűtött raktérrel rendelkező gépkocsival.
Az étlapok összeállítását, a törvényi előírások alapján, két fő dietetikus-élelmezésvezető végzi, az életkori sajátosságoknak megfelelően, korszerű táplálkozástudományi irányelvek szerint. A közétkeztetési rendelet betartása nagy kihívást jelent számukra, hiszen nagyon sok szempontot kell figyelembe venni: naponta biztosítandó tejtermékek, zöldség-gyümölcs, egyes élelmiszerek felhasználási gyakoriságát. A bölcsődei közétkeztetés négyszeri étkezést biztosít a gyermekeknek, ezzel az energiaszükségletük 75%-át fedezve. Az étlap alapján, a bölcsődei főzőkonyhák minden nap, az előkészített alapanyagokból, frissen készítik el az aznapi menüt. A jogszabályok betartása mellett fontos szempont, hogy a gyermekek szívesen fogyasszák az eléjük tálalt ételt, és minél több egészséges nyersanyaggal és ételféleséggel ismerkedjenek meg.
A bölcsődei étkeztetéssel elkezdődik az egészséges táplálkozásra nevelés. A gyermekek ízlése is ezekben az években alakul ki, ezért kulcsfontosságú a megfelelő étkezési szokások kialakítása.