Technikai okok miatt 2020.11.04-én , szerdán a Bölcsődék Központjában a személyes ügyfélfogadás SZÜNETEL!

Ezen a napon az online felületen tudják leadni kérelmüket, a www.ujpestibolcsik.hu / online felvétel menüpontban.

Megértésüket köszönjük!

Tisztelettel,

Kocsis Ildikó Edit

Intézményvezető

Tisztelt Újpesti Bölcsődés Szülők! Kedves Anyukák, Apukák!

A kényszerű távollét után június 2-án újra megnyitjuk az Újpesti Bölcsődék kapuit és várjuk azokat a kisgyermekeket, akikkel hosszú idő óta nem találkoztunk.

A járványveszély miatt több olyan intézkedést vezetünk be, melyek szokatlanok, merevnek hatnak, de a családok, gyermekek és az intézményben dolgozók érdekében történnek.

A távolságtartás nem a bölcsődei ellátás sajátossága, mégis van több olyan intézkedés, amely gátolja a programjaink hagyományos megrendezését.

Ezért több programunk elmaradt, de semmiképp nem szeretnénk lemondani a leendő óvodásoktól való elköszönésről. A bölcsődei élet részeként, kislétszámú csoportokban (családok, szülők jelenléte nélkül), augusztus utolsó két hetében mindenképp megszervezzük. Bízunk abban, hogy ez vidám lezárása lesz a bölcsődés időszaknak és a pozitív élményekkel kezdik meg az óvodát.

Köszönjük türelmüket, kitartásukat! Találkozunk a bölcsődékben!

A COVID-19 JÁRVÁNY TERJEDÉSÉNEK MEGFÉKEZÉSE ÉRDEKÉBEN AZ ÚJPESTI ÖNKORMÁNYZATI BÖLCSŐDÉKBEN A HÁZIRENDET AZ ALÁBBI KIEGÉSZÍTÉSEKKEL KELL BETARTANI.

 1. A gyermekeket reggel 6.30 és 8 óra között fogadjuk, a hazaadás 15.15-17.15-ig történik. Az érkezés és távozás időpontját szervezzék rendszerben és erről tájékoztassák a bölcsődevezetőjét és a kisgyermeknevelőt, azért, hogy a gyermekek biztonságos fogadását és hazaadását megszervezhessük. Ettől eltérő időpontban csak nagyon indokolt és előre egyeztetett esetben kerülhet sor.
 2. Átmenetileg más időpontban nem fogadunk gyermekeket annak érdekében, hogy a gyermekek érkezése és a hazaadása után a helyiségek fertőtlenítését a kollégáink maradéktalanul végezhessék. A járványügyi intézkedések miatt számítani kell arra, hogy a gyermekek átadása hosszabb időt vesz igénybe.
 3. A bölcsőde területén a maszk használata kötelező. Amennyiben nem áll rendelkezésükre, a bejáratnál elhelyezett maszkot kell használni, amit az intézmény elhagyáskor az erre a célra rendszeresített badellába kell bedobni.
 4. Kérjük, hogy a babakocsi használatát mellőzzék. Amennyiben nélkülözhetetlen a használata csak tisztán, fertőtlenítve hozhatják be a kocsitároló helységekbe.
 5. Érkezéskor minden esetben, a kihelyezett tájékoztató szerint, mossanak kezet, (a helyes kézmosás szabályait betartva) vagy a kihelyezett szórófejes folyadékkal fertőtlenítsék a kezüket!
 6. A cipők fertőtlenítésére a bejáratnál elhelyezett fertőtlenítő lábtörlőt vagy az előtérben elhelyezett lábzsákot kell használni, ezt a távozáskor az erre a célra rendszeresített badellába helyezzenek el.
 7. A gyermeket csak egy felnőtt kísérheti, az átadóban legfeljebb 2 felnőtt és két gyermek tartózkodhat. Amennyiben az átadó mérete lehetővé teszi, maximum 4 gyermek és 4 felnőtt tartózkodhat bent a 1,5m-es védőtávolság megtartás érdekében.
 8. A gyermekeket, az otthonról hozott váltóruhában, átöltöztetve adják át a kisgyermeknevelőnek az átadóban vagy a csoportszoba ajtajában. A szülő a csoportba nem léphet.
 9. Kérjük, hogy gyermekük számára 3 napra elegendő mennyiségű bölcsődei váltóruhát biztosítsanak és azt, a gyermekük öltözőszekrényében helyezzék el, pótlásáról naponta gondoskodjanak.
 10. A gyermek egy kedvenc tárgyát mindennap, tisztán, fertőtlenítve hozhatja be a csoportba.
 11. Az érkezéskor, érintésmentes hőmérővel ellenőrzik a gyermek hőmérsékletet. 37 0C testhőmérséklet felett a gyermek nem vehető át. Ebben az esetben, a gyógyulás után, a jelenleg érvényes jogszabályok alapján, csak orvosi igazolással fogadjuk.
 12. Minden héten, az első igénybevételi napon a szülő Egészségügyi nyilatkozatot tölt ki, amit a kisgyermeknevelő vagy a bölcsődevezető vesz át.
 13. A térítési díj megfizetése online formában történik, csak rendkívüli esetekben van lehetőség készpénzes fizetésre.
 14. Családi és nyílt napokat nem szervezünk.
 15. A beszoktatást a járványügyi helyzet figyelembevételével, szülő jelenlétében tervezzük. A szülő számára váltóruha, vagy védőruha és váltócipő használatával.
 16. Szülői értekezletek kiscsoportokban, egységenként vagy szobánként (a helyi adottságok figyelembe vételével) történik.
 17. A rövid, szóbeli információcserére mindennap lehetőség van, de a kapcsolattartás egyéb formáit is alkalmazzuk (email, Messenger, zárt csoport)

A Házirend betartását köszönjük.

Tisztelt Szülők! Kedves Anyukák, Apukák!

Tájékoztatom Önöket arról, hogy a  215/2020. (V.20) Korm. rendelet 1.§ (2) bekezdése értelmében,   2020. június.02. hétfőtől a bölcsődéink a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek.

A Fenntartó 2020.május 21-i döntése értelmében:

 • a bölcsődei ellátásban való részvétel jogszabályi feltételei szerint, további feltételek előírása nélkül történik,
 • bölcsődék 2020. augusztus 31-ig, a nyár folyamán folyamatosan nyitva tartanak,
 • a felújítási munkálatok elvégzése idejére részleges zárás lehetséges,

Megszűnik az ügyelet a Hajló, az Aradi és a Rózsaliget bölcsődében, és minden gyermek újra a saját bölcsődéjében veheti igénybe az ellátást.
Kérjük Önöket, hogy 2020. május 25. hétfő, 10 óráig jelezzék igényüket az alapellátást nyújtó bölcsőde e-mail címére.

A június 02. utáni időszakra a személyi térítési díj (gondozási díj, étkezési díj) befizetését a bölcsődék vezetői a szokott módon megszervezik, a befizetési rendszer 2020.05.26-tól befizetési lehetőséget biztosít.

A rendkívüli zárva tartás időszakára befizetett gondozási díjakat a Gazdasági Intézmény szakemberei folyamatosan térítik vissza, és utalják át a megadott számlaszámokra.

Kérdéseikkel munkaidőben forduljanak a Bölcsődevezetőhöz, vagy Bölcsődék központjában hívják a 380-44-88 telefonszámot. Bízunk benne, hogy a visszaállást zökkenőmentes tudjuk megvalósítani közösen.

Bővebben: BÖLCSŐDE NYITÁS! TÁJÉKOZTATÁS!

Időpont foglalás

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Központi elérhetőségeink

Újpesti Önkormányzati Bölcsődék Intézménye Bölcsődék Központja:

 • 1041. Budapest, Lőrinc utca 35-37.
 • +36-1-380-4488
 • ujpestibolcsodek@ujpestibolcsik.hu
 • www.ujpestibolcsik.hu
 • Intézményvezető: Kocsis Ildikó Edit

A félfogadás rendje szerda 9-16 óra között

Figyelem!

A honlapunkon megjelenő képeket a szülők írásos hozzájárulásával tesszük közzé!

Scroll to top