Loading color scheme

Élő bölcsőde- óvoda kapcsolat…

Ma meglátogattuk a Fóti úti óvodát. A gyerekek már nagyon várták ezt a napot, hiszen a szülőkkel közösen és alaposan készítettük fel őket az ovis napra.
A leendő kiscsoportos ovónénik reggel megérkeztek hozzánk, akikhez a csoportokból csatlakoztak az óvodába felvételt nyert gyermekek.
Beszélgetve, egymásra figyelve, a gondozónők, gyerekek és ovonénik, dajkák együtt mentünk végig a forgalmas Fóti úton, nem kis meglepetést szerezve a környéken lakóknak, akik nem szokták meg a bölcsiseket az utcán.
Az óvodába saját gondozónőikkel közösen fedezték fel gyermekeink a leendő csoportszobájukat, az óvodás játékokat, a teljes ovis környezetet. Az ovónénik nagy-nagy érdeklődéssel és törődéssel fordultak a gyermekek felé, tapintatosan közeledve hozzájuk.
Ezt a közeledést igyekeztek segíteni támogató magatartással, a gyermekek számára biztonságot nyújtó saját gondozónők. A gyerekek egyre felszabadultabban játszottak, az udvari játék már úgy zajlott, mintha mindig is óvodások lettek volna.
A látogatás lehetőséget bölcsődei és óvodai szakembereknek teremtett, hogy tapasztalatokat cseréljenek és ismereteket adjanak át egymásnak.
A délelőtt gyorsan elszaladt, élményekkel telve érkeztünk haza a bölcsődébe. A gyerekek délután örömmel mesélték élményeiket az értük érkező anyukájuknak, apukájuknak.
Kellemes és hasznos volt ez az együtt töltött délelőtt, reméljük, hogy az óvodai adaptációt segíteni tudtuk.

Közös játék.

Erzsivel, Krisztivel együtt felfedezni a játékokat sokkal könnyebb!

Kati néni segítsége megnyugtató!

Kati ovónénivel együtt!

Udvaron játék közben és búcsúzásra készülve!

Haza felé az oviból a bölcsibe!

Budapest IV. ker. 4.sz. Bölcsőde
e-mail cím: labdarugobolcsode@ujpestibolcsik.hu
Részlegvezető: Csiffáriné Richter Erika
Cím: 1047 Bp. Labdarúgó u. 24.
Tel./Fax.: 369-1740