Loading color scheme

Bölcsődék Napjára!

2011.április 21.

A Bölcsődék Napja 2010-től államilag elismert, miniszteri rendelet által szabályozott ünnep Magyarországon. E nap elismertetéséért, elfogadásáért évekig kitartóan küzdött Koncz József, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének, a Magyar Bölcsődék Egyesületének alapítója.

Hazánkban a bölcsődei ellátás a gyermekjóléti alapellátások között a legrégebbi, már 159 éves múltra tekint vissza. Az első bölcsődét a Pesti Első Bölcsődei Egylet hozta létre 1852. április 21-én, Budapesten. A bölcsőde alapszabálya rendkívüli felvilágosultságról, egészségügyi és pedagógiai tájékozottságról tett tanúbizonyságot, melynek több alapelve ma is időszerű.
A több mint másfél évszázados működése során a bölcsődei szakma sok, sok változást ért meg, jelentősen átalakult. A társadalmi változások mentén átható fejlődésen ment keresztül.
A bölcsődei nevelők ezekhez igyekeztek gyorsan és jól alkalmazkodni.
Bízunk abban, hogy mi is képesek leszünk magas rangra emelni saját ünnepünket, és egyszer mindenki különös tisztelettel tekint majd a bölcsődei kisgyermeknevelő-gondozókra, akik az egyik legszebb hivatás gyakorolják.
Dr. Kardos Andor településünk gyermekgyógyász főorvosa és az Újpesti Bölcsődék működésének kialakításában hangsúlyos szerepet vállaló szakemberének idézete mindent elmond rólunk:
„ A legszebb női hivatás a gondozónői munka, hisz éveken, évtizedeken át, hittel, szeretettel,
Nagy türelemmel és szakmai felkészültséggel gondozzák-nevelik a kisgyermekeket.”

 

Budapest IV. ker. 4.sz. Bölcsőde
e-mail cím: labdarugobolcsode@ujpestibolcsik.hu
Részlegvezető: Csiffáriné Richter Erika
Cím: 1047 Bp. Labdarúgó u. 24.
Tel./Fax.: 369-1740