Loading color scheme

Aradi Bölcsőde

Az Aradi bölcsőde 1977-ben épült. Csendes jól megközelíthető, szép zöld övezeti környezetben található,/gyermekkomplexum / bölcsőde, óvoda, iskola, gimnázium veszi körül.

Tömegközlekedési megközelíthetőségek:

gyalogosan

Busz: 30-as,122-es,147-es,196-os

Villamos: 12-es és 14-es


Bölcsődénk 78 férőhellyel rendelkezik, 3 gondozási egységgel üzemel. Minden egységhez külön udvarrész tartozik. Az udvaron homokozó, pancsoló és mozgásfejlesztő játékok állnak a gyermekek rendelkezésére. A csoport szobák tágasak világosak, elég teret biztosítanak a gyermekek szabad játéktevékenységéhez, otthonosan berendezett játéksarkok kialakításával. A gyermekek beilleszkedését a szülővel történő fokozatos beszoktatás és a családdal való szoros együtt működést segíti elő. A gyermek első közössége a bölcsőde, ekkor válik el először szüleitől, ezért is fektetünk nagy hangsúlyt a fokozatos beszoktatásra. A hozzánk járó gyermekek egyéni fejlődési tempójához igazodik a folyamatos napirendünk is. Célunk a derűs, szeretetteljes érzelmi biztonságot nyújtó légkör megteremtése. Mivel a gyermek alapszükséglete a játék, amelyen keresztül tapasztal, ismerkedik a világgal és önmagával ezért minél több időt, helyet biztosítunk az elmélyült játékra.

A gondozónők szeretetteljes munkájukkal segítik a gyermekek fejlődését. A szülőkkel együttműködve életkoruknak és fejlettségüknek megfelelően egyéni szükségleteiket figyelembe véve, családias környezetben gondozzuk, neveljük őket. Így minden gyermek saját tempójában tud fejlődni, amivel lehetővé válik egyéniségük kibontakozása. Gondot fordítunk arra, hogy meg tanuljanak egymásra figyelni és egymást elfogadni.
Egész napjukat a játék szövi át és határozza meg. Eszközünk a szeretet, mely minden nehézségen átsegíti őket.
Tudatosan törekszünk arra, hogy önállóak, és befogadóak legyenek, mire eljön az óvodába való átlépés.
A gyermekek megismerkedhetnek a gondozónők segítségével, új természetes anyagokkal, festhetnek, rajzolhatnak, ragaszthatnak, gyurmázhatnak, kedvük szerint használhatják alkotó tevékenységüket.

Mindezeket stabil, összeszokott egymást segítő közösséggel teremtjük meg.
Munkánk gyümölcse a gyermekek mosolya, és a szülőktől kapott pozitív visszajelzés.

„Az elfogadás olyan, mint a termékeny talaj, ami lehetőséget ad az apró magvak számára, hogy azzá váljon, amivé fejlődni képes.”


Bölcsődénk konyhájában a H.C.C.P. program működik. Élelmezzük a bölcsődébe járó gyermekeken és dolgozókon kívül az óvodás gyermekeket és dolgozókat is. Részlegünkben a korszerű csecsemő és kisgyermek táplálkozási elveket vesszük figyelembe, úgy, hogy a táplálék mennyisége, minősége, higiénés követelménye megfelelő legyen. Az étrend változatos, idényszerű, ízben, színben összehangolt. Bölcsődénk biztosítja a különböző ételallergiás gyermekek étkezését, a szakorvos, javaslatai alapján.

Bejelentkezés személyes ügyfélfogadásra

H K Sze Cs P Szo V
1
2
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
25
26
27
28
29
30

Budapest IV. ker. 3.sz. Bölcsőde
e-mail cím: aradibolcsode@ujpestibolcsik.hu
Részlegvezető: Kakulya Pálné
Cím: 1043 Bp. Aradi u.9.
Tel./Fax.: 389-0943