FIGYELEM! HÁZIREND KIEGÉSZÍTÉS!

A COVID-19 JÁRVÁNY TERJEDÉSÉNEK MEGFÉKEZÉSE ÉRDEKÉBEN AZ ÚJPESTI ÖNKORMÁNYZATI BÖLCSŐDÉKBEN A HÁZIRENDET AZ ALÁBBI KIEGÉSZÍTÉSEKKEL KELL BETARTANI.

  1. A gyermekeket reggel 6.30 és 8 óra között fogadjuk, a hazaadás 15.15-17.15-ig történik. Az érkezés és távozás időpontját szervezzék rendszerben és erről tájékoztassák a bölcsődevezetőjét és a kisgyermeknevelőt, azért, hogy a gyermekek biztonságos fogadását és hazaadását megszervezhessük. Ettől eltérő időpontban csak nagyon indokolt és előre egyeztetett esetben kerülhet sor.
  2. Átmenetileg más időpontban nem fogadunk gyermekeket annak érdekében, hogy a gyermekek érkezése és a hazaadása után a helyiségek fertőtlenítését a kollégáink maradéktalanul végezhessék. A járványügyi intézkedések miatt számítani kell arra, hogy a gyermekek átadása hosszabb időt vesz igénybe.
  3. A bölcsőde területén a maszk használata kötelező. Amennyiben nem áll rendelkezésükre, a bejáratnál elhelyezett maszkot kell használni, amit az intézmény elhagyáskor az erre a célra rendszeresített badellába kell bedobni.
  4. Kérjük, hogy a babakocsi használatát mellőzzék. Amennyiben nélkülözhetetlen a használata csak tisztán, fertőtlenítve hozhatják be a kocsitároló helységekbe.
  5. Érkezéskor minden esetben, a kihelyezett tájékoztató szerint, mossanak kezet, (a helyes kézmosás szabályait betartva) vagy a kihelyezett szórófejes folyadékkal fertőtlenítsék a kezüket!
  6. A cipők fertőtlenítésére a bejáratnál elhelyezett fertőtlenítő lábtörlőt vagy az előtérben elhelyezett lábzsákot kell használni, ezt a távozáskor az erre a célra rendszeresített badellába helyezzenek el.
  7. A gyermeket csak egy felnőtt kísérheti, az átadóban legfeljebb 2 felnőtt és két gyermek tartózkodhat. Amennyiben az átadó mérete lehetővé teszi, maximum 4 gyermek és 4 felnőtt tartózkodhat bent a 1,5m-es védőtávolság megtartás érdekében.
  8. A gyermekeket, az otthonról hozott váltóruhában, átöltöztetve adják át a kisgyermeknevelőnek az átadóban vagy a csoportszoba ajtajában. A szülő a csoportba nem léphet.
  9. Kérjük, hogy gyermekük számára 3 napra elegendő mennyiségű bölcsődei váltóruhát biztosítsanak és azt, a gyermekük öltözőszekrényében helyezzék el, pótlásáról naponta gondoskodjanak.
  10. A gyermek egy kedvenc tárgyát mindennap, tisztán, fertőtlenítve hozhatja be a csoportba.
  11. Az érkezéskor, érintésmentes hőmérővel ellenőrzik a gyermek hőmérsékletet. 37 0C testhőmérséklet felett a gyermek nem vehető át. Ebben az esetben, a gyógyulás után, a jelenleg érvényes jogszabályok alapján, csak orvosi igazolással fogadjuk.
  12. Minden héten, az első igénybevételi napon a szülő Egészségügyi nyilatkozatot tölt ki, amit a kisgyermeknevelő vagy a bölcsődevezető vesz át.
  13. A térítési díj megfizetése online formában történik, csak rendkívüli esetekben van lehetőség készpénzes fizetésre.
  14. Családi és nyílt napokat nem szervezünk.
  15. A beszoktatást a járványügyi helyzet figyelembevételével, szülő jelenlétében tervezzük. A szülő számára váltóruha, vagy védőruha és váltócipő használatával.
  16. Szülői értekezletek kiscsoportokban, egységenként vagy szobánként (a helyi adottságok figyelembe vételével) történik.
  17. A rövid, szóbeli információcserére mindennap lehetőség van, de a kapcsolattartás egyéb formáit is alkalmazzuk (email, Messenger, zárt csoport)

A Házirend betartását köszönjük.