Loading color scheme

Bekukucskálás a Labdarúgó bölcsibe

Téged vár a Labdarúgó bölcsőde!

A Labdarúgó bölcsőde kertvárosias, frekventált környezetben helyezkedik el Újpest Megyernek nevezett részén. Jelenleg 76 férőhellyel biztosítjuk a Gyermekvédelmi törvényben előírt bölcsődei alapellátási feladatot. Három gondozási egységben hat csoportszobában látjuk el a gyermekeket. A Katica, Napraforgó és a Méhecske csoportok 13 kisgyermeknevelője egységes nevelési elvek mentén segíti a gyermekek beilleszkedését, szocializációját a kortárscsoportba, valamint a gyermekek egészséges személyiségfejlődését. Továbbá szakembereink törekednek a biztonságérzetet nyújtó érzelem-gazdag környezet kialakítására, melyben a gyermek saját képességei szerint fejlődhet.

Folyamatosan újítjuk, szépítjük környezetünket, a csoportszobákat, fürdőszobákat.  Rendszeresen bővítjük a gyermekek játékkészleteit. Korszerű színes gyermekbútorokat vásárolunk, melyek felkeltik a gyermekek érdeklődését.

Bölcsődénkben gyermekeink részére kialakítottunk só szobát, amiben Himalája só homokozóban játszhatnak a gyerekek.  Játék közben só pára segíti a légúti megbetegedéseknek mielőbbi gyógyulását.

A gyermekek étkeztetése felelősségteljes feladat, mely nagy odafigyelést és szakértelmet igényel. Bölcsődénkben az egészséges táplálkozásra való nevelést fontosnak tartjuk.  Az ételek kínálása számunkra lényeges, hogy felkeltsük a gyermeke érdeklődését az ételek iránt. Célunk, hogy a gyermekek korának és fejlettségének megfelelő módón fogyasztják el az ételeket, örömmel, jó étvággyal. Ezért elengedhetetlen számunkra, hogy nyugodt körülményeket tudjunk biztosítani. Bölcsődénkben lehetőség van diétás étkeztetésre, melyet kizárólag szakorvosi igazolás ellenében tudunk biztosítani.
 
A bölcsődénk játszókertje gyermekközpontú szemléletet tükröz. A bölcsődés korú gyermek apró termetéhez illő felszerelést (rögzített és mobil kerti, ill. nagymozgás fejlesztő játékok), és a futkározáshoz sok szabad teret talál. A beépített játékeszközök biztonsággal használhatók. Kertünk nagy füves területei ideális a szaladgáláshoz, az ugráláshoz, az ülő játékhoz.

Az árnyat adó fáink védelmet nyújtanak a tűző nap melege ellen. Nyáron különösen sok időt töltenek a ránk bízott gyermekek a szabadban. Ilyenkor alkalom nyílik a pancsolásra.

A kertben tartózkodás a szobai játék egyformaságát megszakítja, változatosságot, vidámságot jelent.
 
A szabadlevegőn való altatás biztosított; fedett teraszok, fektető ágyak, és valamennyi egyéb feltétel. Az időjárástól függően a gyermekek kint tartózkodnak a levegőn, illetve kint alszanak a gyermekek egészségének fenntartása érdekében.   
 
Bölcsődémben jelentős szerepet kap a mese, a gyermekek irodalmi nevelésére. A csoportszobák polcain a korosztályoknak megfelelően a puha textilkönyvektől kezdve a mesekönyvekig óriási a választék.  Külön olvasósarkok vannak berendezve, ezzel is megalapozva a nyugodt mesélést. Fontos, hogy megfelelő irodalmi anyaggal rendelkezzünk, melyből a gyermek igénye, fejlettsége szerint válogathat.

Számos családi programokat szervezünk a családok igényeihez igazodva. Az ünnepekhez kapcsolódóan közös tojásfestést, mézeskalácssütést, anyák napját, gyermeknapot rendezünk. A gyermekek együtt játszhatnak a szüleikkel, kortársaikkal. A közös élmények hozzájárulnak a gyermek fejlődéséhez, a családi nevelés segítéséhez.
 
A bölcsődeválasztás segítése érdekében ajánljuk Önöknek ezt a bemutatkozó pár sort és képeket bölcsődénkről.