Loading color scheme

Bölcsődei jelentkezés módosulás! 2020/2021-es nevelési évre

Tisztelt Szülők! Kedves Érdeklődők!

A "Koronavírus járvány" következtében, a személyes találkozások nélkül,  Az Újpesti Önkormányzati Bölcsődék Intézményének valamennyi bölcsődéjébe a 2020/21-es nevelési év előjegyzési rendje az alábbiak szerint módosul:

  • Az előjegyzéshez a honlapon található online felvételi kérelmet kell kitölteni
  • Felvételi kérelem leadása: május 4-21-ig
  • Felvételi kérelem leadásának módja: online kérelem leadás (A GDPR szabályok betartásával, ujpestibolcsik.hu honlapon keresztül)

Az online kérelem benyújtásakor szükséges iratok (beszkennelve vagy lefotózva kell az online kérelemhez csatolni):

  • Életvitelszerű / újpesti lakóhely igazolására (gyermek és egyik szülő részéről)**: lakcímkártya megfelelő oldala/ vagy albérleti szerződés / vagy védőnői igazolás
  • Szülő által írt nyilatkozat a munkába állás várható helyéről, idejéről - attól a szülőtől, aki GYES, GYED díjban részesül
  • Egyedülálló szülő esetén: egyedülállóság igazolása - Emelet családi pótlék határozat***
  • 3 vagy több gyermekes család esetén: Családi pótlék határozat***
  • Sajátos nevelési igényű gyermek esetén (vagy ha a felvételre kért gyermek családjában sajátos nevelési igényű gyermeket nevelnek) – Szakértői vélemény ***
  • Jelzőrendszeri javaslat***
  • Rendszeres gyermekvédelmi támogatás határozat***

 

A felvétel elbírálásához szükséges egyéb információkat, igazolásokat, nyilatkozatokat (Gyermek TAJ kártyája, munkáltatói igazolások) a szülőknek az elvi felvételt követően, a felvétel szerinti bölcsődében, a bölcsődevezetőnek írásos formában kell bemutatniuk a bölcsődei beszoktatást megelőző legalább kettő héttel, illetve megtenniük.

A bölcsődei felvételekről, a felvett gyermekekről  2020. június 8-tól érdeklődhetnek az Önök által választott  bölcsődében telefonon.

A felvételt nem nyert gyermekek szülei 2020. június 8-26. között e-mail levélben kapnak tájékoztatást.

Személyes felvételi kérelem leadásra a Járványügyi helyzet után nyílik lehetőség, melynek idejéről, módjáról, (a járványügyi helyzet figyelemmel kísérésével, és a Kormányzati utastásokkal összhangban) a későbbiekben tájékoztatjuk Önöket honlapunkon.

Kocsis Ildikó Edit

Újpesti Bölcsődék Intézményvezetője

 

* Kérelmet abban az esetben szükséges benyújtani, ha a gyermek bölcsődei elhelyezését 2020/2021-es nevelési évben szeretnék megoldani, a beszoktatást. szeptember 1. és október 31. között meg kívánják megkezdeni.

**A helyi önkormányzat rendelete és az Intézmény működési engedélyének értelmében az Újpesti Önkormányzati Bölcsődék Intézménye valamennyi telephelyén elsősorban állandó újpesti lakcímmel (tartózkodási hellyel) rendelkező gyermekek ellátását lehet biztosítani.

Ezt a tényt a kérelem leadásánál, valamint a felvétel szerinti bölcsődében a beíratásnál, a gyermek és az egyik szülő lakcímkártyájával kell igazolni. 15 %-ban egyéb okkal nem újpesti lakos is felvehető.
Bővebb tájékoztatás, valamint a bölcsődék bemutatkozása is olvasható honlapunkon (www.ujpestibolcsik.hu)

*** Amennyiben rendelkezésre áll.